Koleksi Testimoni Resdung ~ Magic Clear Sinus Soap, Bedak Seri Cahaya dan Jamu Seri Cahaya

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap dan bedak seri cahaya – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap dan bedak seri cahaya – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni SET RESDUNG JSD

 

jamu susuk dara

testimoni SET RESDUNG JSD

 

jamu susuk dara

testimoni SET RESDUNG JSD

 

jamu susuk dara

testimoni SET RESDUNG JSD

jamu susuk dara

testimoni SET RESDUNG

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap dan jamu seri cahaya – jamu susuk dara

 

jamu susuk dara

testimoni jamu seri cahaya – jamu susuk dara

 

Koleksi Testimoni Magic Clear Sinus Soap, Jamu Seri Cahaya dan Bedak Seri Cahaya..memang thorrbaikk gabungan ketiga2 nya untuk masalah resdung tau. Sabun membantu merawat kulit yang dihinggapi kuman resdung..yang bedak pula mematikan kuman2 resdung n bertindak memudarkan bekas jerawat seterusnya melicinkan kulit muka. Kalo resdung dah terlalu teruk, boleh digunakan sekali bersama-sama Jamu Seri Cahaya (Jamu Resdung) untuk mematikan terus ulat-ulat resdung dari dalam.

<<INFO JAMU SERI CAHAYA>>

<<INFO MAGIC CLEAR SINUS SOAP>>

<<INFO BEDAK SERI CAHAYA>>

=========================================================================================

SILA DAPATKAN RUNDINGAN TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBELI..SMS/WASSAP SAYA DI TALIAN 0135024135

(SAFURA – PENGEDAR SAH JSD) >> (NO CALLING2 PLZ..HARAP FAHAM)

ATAU DAPATKAN RUNDINGAN DARIPADA AGEN2 TERLATIH SAYA TERLEBIH DAHULU..SENARAI AGEN SILA KLIK <<DI SINI>>

**AMARAN!! PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH SAHAJA!**

Khasiat Jamu Jalinan Cinta (Jamu Bersalin) – Jamu Susuk Dara

Jamu Susuk Dara

Khasiat Jamu Jalinan Cinta – Jamu Susuk Dara

Jamu Jalinan Cinta mempunyai banyak khasiat terutamanya utk ibu-ibu dalam pantang bersalin. Namun begitu, Jamu Jalinan Cinta  ini bukan sahaja sangat baik utk ibu-ibu yg sedang menjalani tempoh berpantang, tetapi juga sangat baik untuk yang bukan dalam tempoh berpantang, yang masih belum mempunyai anak dan anak-anak dara yang masih belum berkahwin.

Khasiat Jamu Jalinan Cinta:-
– mengeluarkan darah2 kotor dalam badan spt darah nifas,
– membuang angin dari dalam badan
– bersifat melancarkan peredaran darah,
– membanyakkan air susu untuk ibu-ibu yang menyusukan anak
– mencepatkan luka2 kering dan sembuh
– mencegah daripada terjadinya sel-sel kanser dengan mematikan kuman-kuman dan unsur-unsur penyebab kanser
– menyembuhkan luka2, kudis/bisul, jerawat, kayap, dan nanah
– memperbaiki tisu-tisu dalam badan dan menggantikan sel-sel darah baru
– membantu masalah haid yang berpanjangan akibat masalah hormon
– menyuburkan rahim dan membantu mematangkan sel-sel telur di dalam ovari

khasiat dalam ramuan jamu jalinan cinta:-
>> Gamat
gamat mengandungi protein, karbohidrat, zat galian dan asid lemak yang tinggi. EPA dan DHA adalah asid lemak yang mampu melambatkan proses degenerasi sel dan mengurangkan kerosakan sel. Kajian saintis membuktikan gamat penawar alternatif untuk penyakit kencing manis, jantung, darah tinggi, artritis, kulit, resdung dan jangkitan virus. Gamat juga kaya dengan `cell growth factor’ yang mempercepatkan pertumbuhan sel baru yang rosak. Kolagen di dalam gamat adalah tinggi sebanyak 92% untuk memerangi kesan penuaan dan kemerosotan prestasi sel di dalam badan manusia.

>> Madu
Membantu meningkatkan kadar serapan kalsium dalam badan, meningkatkan hemoglobin serta mencegah dari serangan anemia. Madu juga mempercepatkan lagi proses penyembuhan dan merupakan sumber tenaga yang hebat dan semulajadi tidak seperti gula pasir yang memudaratkan Madu didapati kaya dengan sumber mineral dan vitamin yang memberikan khasiat penting dalam tubuh manusia, oleh kerana itu madu dapat memberikan kekuatan dan keseimbangan kepada tubuh badan kita, memulihkan sel-sel urat besar, membantu melancarkan perjalanan di mana darah2 beku dapat dipulihkan semula, membersihkan lapisan darah, menghilangkan rasa kebas-kebas, mengurangkan tekanan darah tinggi serta memulihkan dan meransang kembali tenaga batin bagi yg mempunyai masalah tersebut.Selain itu, madu mempunyai khasiat dalam memudahkan proses penghadaman, memberikan berat badan yang seimbang dan juga sangat baik untuk wanita selepas melahirkan dan ketika datang haid.

>> Belut
Mengandungi protein, sodium, omega-3, omega-6, vitamin A,C,E (Alpha Tocopherol), Thiamin, Niacin, Vitamin B6,Folate, Vitamin B12, Zat besi, magnesium, potassium, Zinc, Mangan dan Selenium. Belut mempunyai khasiat dalam memberikan stamina, meningkatkan kolestrol baik dalam badan,mengurangkan tekanan darah dan cegah risiko arthritis. Ia juga bermanfaat dalam memperbaiki penglihatan, perkembangan fungsi saraf pusat, menormalkan tekanan darah pada otak, dan mengurangkan risiko diabetis jenis 2. Dengan kandungan omega-3, belut dapat menghalang peningkatan tahap glukos dalam badan. Ia juga mampu memberikan kesihatan pada jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung serta mengelakkan berlakunya penyempitan pada pembuluh darah. Jika kerap memakan belut, ia dikatakan boleh menguatkan daya tahan tubuh, menormalkan tekanan darah, menghaluskan kulit, mencegah penyakit mata dan menguatkan daya ingatan.

>> Ikan haruan
Daripada penyelidikan, ikan haruan merupakan satu sumber protein yang baik, kira-kira 60-70 peratus. Ia mengandungi lemak yang rendah,  hanya kira-kira 20 peratus daripada beratnya berbanding dengan ikan air tawar lain serta daging, kambing, ayam dan makanan laut. Haruan mengandungi sejumlah besar Vitamin A. Manakala kehadiran logam berat seperti kalsium, magnesium, tembaga, besi, mangan, nikel, plumbum dan zink adalah lebih rendah daripada paras toksik yang dibenarkan untuk badan manusia. Khasiat ikan haruan adalah antaranya untuk menyembuhkan luka-luka dalaman, mengandungi antiseptik bagi pencegahan pembiakan bakteria, mengurangkan rasa sakit selepas pembedahan, mengubati penyakit gastrik, mengandungi sejumlah besar Vitamin A yang membantu menambah daya penglihatan, melembapkan kulit dan bertindak sebagai anti oksidan yang melambatkan proses penuaan.
Ikan haruan juga mengandungi kolagen yang tinggi yang membantu mencantikkan kulit

>> Manjakani
Terdapat 1001 khasiat yg terdapar di dalam sebiji manjakani. Antara khasiatnya ialah untuk awet muda, di mana ia mengandungi anti oksida yang baik bagi mencegah penuaan pada kulit, mengandungi asid galik untuk pencegahan kencing manis dan semput, mampu mencegah barah payudara dan rahim, bersifat astringen iaitu berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj, memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata, memontokkan payudara, mengawal kulit kering dan berminyak, mempunyai serat makanan yg dapat melawaskan pembuangan air besar, Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh menambah kesihatan, mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur. Manjakani juga didapati sangat baik untuk menyerap lendir dan lelehan faraj, berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin, mencantikkan kulit dan mencegah jerawat, mengandungi kalsium yg membantu menguatkan gigi dan tulang, mempunyai astringen yg mengekalkan kebersihan mulut dan merawat ulser.

>> Lempoyang
Digunakan secara tradisional utk membersih dan mencantikkan kulit wajah iaitu dgn cara meminum air perahan kulit ubinya yg dikikis dan dicampur bersama sedikit madu.
*Selain itu khasiatnya juga dapat mengubati kurang nafsu makan, sesak nafas dan bau badan. Merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) serta dapat juga memperbanyakkan air susu badan.
***Mengikut laporan kajian yang dibuat oleh UPM Serdang;
“Hasil penyelidikan selama lapan tahun, enam penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan herba, lempoyang bagi merawat dan mencegah kanser pangkal rahim tanpa sebarang kesan sampingan. Tidak seperti ubat sintetik biasa, hasil penyelidikan mereka membuktikan bahan berkenaan yang dipercayai antara produk terawal seumpamanya di dunia itu hanya membunuh sel kanser secara
khusus tanpa mengganggu sel dan tisu normal lain”.

>> Kacip fatimah
Bersifat anti-kanser, anti-kulat dan anti-radang, disamping khasiatnya yang merangsang estrogen. Membantu mengembalikan peredaran Haid yang mungkin terganggu kerana faktor-faktor seperti tekanan, penyakit atau apabila pengambilan pil perancang keluarga tidak diteruskan. Mencegah kekejangan, pembendungan air dan kerengsaan yang dihadapi oleh mereka yang merasa sakit semasa datang haid. Mengimbangi,membina dan mengharmonikan sistem rahim wanita untuk merangsang kehamilan yang sihat. Menyihatkan serta merapatkan bahagian faraj serta mencegah kegatalan di faraj dan mencegah keputihan. Mengatasi kelesuan,keletihan,melegakan tanda putus haid, disamping menenagkan perasaan. Melancarkan pembuangan air besar dan air kecil serta membuang angin dalaman tubuh

Untuk wanita yang baru bersalin, KACIP FATIMAH membantu mempercepatkan penyembuhan rahim dan salur peranakan. Otot faraj yang lemah dibentuk dan diperkuatkan untuk menghalang terjadinya gelinciran pundi kencing dan pembuangan air kecil yang tidak disengajakan. Ia membaiki peredaran darah untuk meningkatkan perasaan dan keseronokan hubungan kelamin. KACIP FATIMAH juga mujarab untuk mengatasi kembung yang sering dialami oleh wanita yang bersalin, mempercepatkan sembuh selepas bersalin disamping meransang merapatkan faraj.

Ia mengandungi elemen antioxidan dan phytoestrogen yang mana kedua-dua elemen ini memberi manfaat kepada lelaki dan wanita dari segi mencegah pembiakkan sel prakanser, memantapkan tisu yang  memerlukan hormon estrogen, mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang dan melewatkan proses penuaan.

>> Kunyit putih
Berkhasiat bagi membersihkan organ-organ peranakan wanita selain dapat menyembuhkan luka dgn cepat & menghentikan pendarahan. Sifat antioksidan nya juga dapat menahan zat radikal bebas  penyebab tumbuhnya sel kanser, anti inflamasi (keradangan) serta dapat meningkatkan sel darah merah. Berfungsi sbg anti-kanser, menyihatkan dan mengetatkan bahagian vagina, meningkatkan nafsu, mengatasi keputihan. Terdapat beberapa pendapat yang menyatakan kunyit putih tidak mempunyai khasiat sbg anti-kanser tetapi lebih kepada mengawal kanser daripada terjadi dgn cara mengatasi berlakunya pembengkakan (anti-inflamasi) dan meningkatkan system kekebalan tubuh badan serta sebagai anti-oksidan

Antara khasiat lain kunyit putih adalah seperti;
-Membantu membuang angin dlm badan.
-Menyembuhkan sakit perut dan senggugut ketika haid
-Menyembuhkan ketumbuhan
-mencegah mual-mual dan muntah,
-Mencegah kerosakan sel2 dlm badan
-Membantu mengurangkan berat badan, buang lemak
-Meningkatkan nafsu makan,
-Melancar air kencing
-Menyembuhkan asma dan sesak nafas (bronkitis).
-Mampu menghentikan pendarahan,
-Menyegarkan kulit dan mencegah timbulnya jerawat,
-Menghilangkan toksin dalam badan
-Memberikan stamina
-Menyembuhkan gangguan pencernaan dlm badan

Berpantang bersalin – Testimoni Jamu Jalinan Cinta

jamu susuk dara

Jamu jalinan cinta – jamu susuk dara

 

TESTIMONI JAMU JALINAN CINTA (JJC)

~ Berpantang bersalin dengan JAMU JALINAN CINTA memang syokk..apa tidak, badan cergas, kulit halus mulus macam bukan baru bersalin..muka berseri-seri kemerah merahan..pengeluaran susu memang mantop! kenyang la baby nanti..Selain diguna utk wanita dalam pantang bersalin, JAMU JALINAN CINTA boleh dimakan oleh golongan yg masih belum berkahwin dan yang bukan dalam tempoh berpantang sebab khasiatnya banyak..

>> NAK TAU INFO LANJUT TENTANG JAMU JALINAN CINTA (JJC) <<KLIK SINI>>

 

 

 

==========================================================================================

 

SILA DAPATKAN RUNDINGAN TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBELI..SMS/WASSAP SAYA DI TALIAN 0135024135

 

(SAFURA – PENGEDAR SAH JSD) >> (NO CALLING2 PLZ..HARAP FAHAM)

 

ATAU DAPATKAN RUNDINGAN DARIPADA AGEN2 TERLATIH SAYA TERLEBIH DAHULU..SENARAI AGEN SILA KLIK <<DI SINI>>

 

**AMARAN!! PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH SAHAJA!**

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>> p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

 

==========================================================================================

 

Testimoni Magic Clear Sinus Soap – Jamu Susuk Dara

jamu susuk dara

testimoni magic clear sinus soap – jamu susuk dara

 

TESTIMONI MAGIC CLEAR SINUS SOAP (RM28.90)

>>Customer berpuashati dengan penggunaan MAGIC CLEAR SINUS SOAP keluaran SUSUK DARA..

>>Effect permulaan yang biasa dirasai pengguna ialah:-

– Makin kerap bersin dan selsema

– Makin banyak jerawat keluar

– Muka, telinga, hidung semakin gatal-gatal

-Muka, kepala dan mata kadang-kadang menjadi panas

>> JANGAN RISAU!! itu adalah healing crisis/healing process bagi penggunaan MAGIC CLEAR SINUS SOAP ini..effect ini dirasai apabila hama-hama resdung dan kuman resdung bertindakbalas terhadap MAGIC CLEAR SINUS SOAP. Apabila hama resdung telah habis ditarik keluar oleh MAGIC CLEAR SINUS SOAP, kesannya kulit semakin licin dan bersih, jerawat kering dan berkurangan, kurang bersin dan gatal-gatal semakin hilang. Untuk effect yang lebih baik, pengguna boleh mengamalkan JAMU SERI CAHAYA (jamu resdung) <<KLIK DI SINI UNTUK INFO JAMU SERI CAHAYA>>

* MAGIC CLEAR SINUS SOAP = RM28.90 <KLIK SINI UTK INFO>

 

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>>

p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

>> PERLUKAN RUNDINGAN? LEH SMS/WHATSAPP KE 0135024135..(NO CALLING2 PLZZ…HARAP FAHAM)

>> LEH JUGA ADD FB SAYA <<DI SINI>> DAN PM DI INBOX, ATAU LIKE PAGE SAYA <<DI SINI>>DAN INBOX DI PAGE

Berpantang Suami Setelah Melahirkan??

BERPANTANG SUAMI??

 Berpantang suami 44 hari dianggap satu penyiksaan kebatinan?

Dan 100 hari…..bg yg bersalin pembedahan…..di sebut dayus??

 Ketahui dulu aturan berpantang. Kekangan dari menyetubuhi suami ketika tempoh berpantang setubuh bukan adat berpantang.

Ttp lebih menjaga urat2 dalaman seperti urat rangsangan, urat kemutan dan urat klimaks wanita.

Jika diganyang ketika tempoh berpantang….mana datangnya kesihatan batin seorang wanita?

 Menjaga prestasi keintiman dan kepuasan seksual suami juga perlu dilihat dari pelbagai sudut.

Jika badan bergetah, kulit halus macam kulit telur, bau badan macam kasturi, mahkota rapat terjaga rapi….akn tetapi bila disentuh kaku tanpa ransangan dan keseronokan….masih mampu mengundnag kecewa dihati suami.

 Berpantang hubungan kelamin…

bukanlah adat atau upacara berpantang yg dibuat suka2……

Ia adalah satu bentuk tanggungjawab seorang wanita kepada diri mereka sendiri. Agar memastikan wanita sentiasa bersedia mental dan fizikal ketika melayari kenikmatan dunia bersama suami.

 Rangsangan datang dari badan yg sihat….urat yg terjaga rapi…..dan mental yg gembira bila bersama. Ia tidak dpt hadir melalui kesakitan dan trauma.

* Anda sedang berpantang? Atau selepas berpantang..masih menyusukn bayi?

* Mencari2 jamu yg sesuai utk mommies yg masih BF baby?

 >> Jom cuba Jamu Jalinan Cinta!! 

Sesuai utk mommies yg bf baby, ia:

* memperbanyakkn susu ibu,

* mengeluarkn darah kotor spt darah ‘bantal’ dan darah ‘bayam’,

* melancarkn perjalanan darah,

* mengecutkn rahim,

* mempercepatkn penyembuhan luka luaran dan dalaman,

* menaikkn seri wajah,

* mencantikkn kulit dn meratakn tona kulit,

* menganjalkan payudara.

jamu susuk dara

jamu jalinan cinta – produk jamu susuk dara

 

>> NAK TAU INFO LANJUT TENTANG JAMU JALINAN CINTA (JJC) <<KLIK SINI>>

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>> p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

>> PERLUKAN RUNDINGAN? LEH SMS/WHATSAPP KE 0135024135..(NO CALLING2 PLZZ…HARAP FAHAM)

>> LEH JUGA ADD FB SAYA <<DI SINI>> DAN PM DI INBOX, ATAU LIKE PAGE SAYA <<DI SINI>>DAN INBOX DI PAGE

Testimoni Jamu Susuk Dara – Magic Clear Sinus Soap – kulit makin licin, gatal di muka dan resdung kurang selepas penggunaan hanya 1 minggu sahaja!

testimoni jamu susuk dara

testimoni jamu susuk dara – magic clear sinus soap

 

TESTIMONI SINUS SOAP DRP CUSTOMER SENDIRI..SEMALAM DIA UPDATE PASAL PERKEMBANGAN GUNA SINUS SOAP NI..MMG TERBAIK LA KATANYA..BARU JE GUNA..BARU SEMINGGU PENGGUNAAN, RESDUNG DH MAKIN KURANG..MULA2 GUNA ADA KUAR LENDIR..YUP TU LA HAMA RESDUNG YG BERSARANG DLM HIDUNG TU..MUKA MAKIN LICIN, XDE DOK GARU2 MUKA LAGI DAH..THUMBS UP!

* MAGIC CLEAR SINUS SOAP = RM28.90 (belum termasuk kos poslaju)<KLIK SINI UTK INFO>

==========================================================================================

 

SILA DAPATKAN RUNDINGAN TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBELI..SMS/WASSAP SAYA DI TALIAN 0135024135

 

(SAFURA – PENGEDAR SAH JSD) >> (NO CALLING2 PLZ..HARAP FAHAM)

 

ATAU DAPATKAN RUNDINGAN DARIPADA AGEN2 TERLATIH SAYA TERLEBIH DAHULU..SENARAI AGEN SILA KLIK <<DI SINI>>

 

**AMARAN!! PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH SAHAJA!**

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>> p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

 

==========================================================================================