Kopi Anggun Pesona (testimonial)

Alhamdulillah, KOPI ANGGUN PESONA dapat sambutan hangat daripada penggemar kopi. Bukan sekadar rasa yang sedap, tapi khasiatnya memang terbaik! Berbaloi sangat rasanya untuk anda rasakan sendiri kesedapan dan khasiatnya. Ada yang mahu tak?

Bagi yang baru nak mencuba dan takut tak sesuai, boleh dapatkan KOPI ANGGUN PESONA by sachet daripada saya!.

Harga satu kotak (ada 10sachet) RM57.90

Mana mahu dapatkannya? WHATSAPP SAYA SEGERA!

>WHATSAPP: 0135024135

>WHATSAPP: 0135024135

>WHATSAPP: 0135024135

================================

TAK PERCAYA KOPI ANGGUN PESONA NI TERBAIK??

Baca testimoni jomm..

 

Jamu Susuk Dara

Testimoni Kopi Anggun Pesona Jamu Susuk Dara

Jamu Susuk Dara

Testimoni Kopi Anggun Pesona Jamu Susuk Dara

Jamu Susuk Dara

Testimoni Kopi Anggun Pesona Jamu Susuk Dara

 

Nak lebih info tentang kopi ni? >>KLIK SINI<<

>>Mana nak dapatkannya??

==>> Whatsapp: 0135024135 (Safura)

==>> Fb: https://www.facebook.com/safurajsd

==>> Page: https://www.facebook.com/agentsyafura.jamususukdara

==>> Instagram: www.instagram.com/jamususukdara_stokis

==>> Senarai agen berdekatan <<KLIK SINI>>

====================================

***AWAS!! Produk tiruan semakin berleluasa..sila dapatkan produk-produk JSD melalui agen/stokis sah dan berdaftar sahaja!!

***PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/STOKIS YANG SAH !

====================================

Kopi Anggun Pesona (testimonial)

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona JSD

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

jamu susuk dara

testimoni kopi anggun pesona jsd

 

Ada customer bagitau sedap katanya kopi ni..yang pastinya ibu-ibu yang sedang menyusukan anak pun boleh minum KOPI ANGGUN PESONA (KAP) ni.

Ada yang kata boleh tambah susu badan..sebab itu KOPI ANGGUN PESONA ni boleh diminum semasa dalam pantang bersalin.

Ada yang bagitau minum kopi ni boleh kurangkan selera makan..boleh slim katanya!

Ada pulak yang kata dah turun 2kg lepas minum kopi ni..besttt!

Ada tu, kata minum kopi ni memang bagi tenaga..tak cukup tidur pun boleh bertahan lagi.

 

Terbaik kan KOPI ANGGUN PESONA keluaran produk terbaik, Jamu susuk dara (JSD) ni kan?? Belum cuba belum tau..harga bukan ukuran..harga murah-murah tapi takde khasiat pun tak guna kan? Apa yang terbaik sangat tentang KOPI ANGGUN PESONA ni? Jom baca..

 

Kopi Anggun Pesona (KAP) – khas utk wanita:

– mencantikkan kulit dgn pengambilan berterusan.
– menganjalkan payudara & punggung.
– menghilangkan masalah keputihan.
– membantu memanaskan badan & melancarkan perjalanan darah.
– kekal bertenaga , cergas walau seharian bekerja.

Nak lebih info tentang kopi ni? >>KLIK SINI<<

 

>>Mana nak dapatkannya??

==>> Whatsapp: 0135024135 (Safura)

==>> Fb: https://www.facebook.com/safurajsd

==>> Page: https://www.facebook.com/agentsyafura.jamususukdara

==>> Instagram: www.instagram.com/jamususukdara_stokis

==>> Senarai agen berdekatan <<KLIK SINI>>

====================================

***AWAS!! Produk tiruan semakin berleluasa..sila dapatkan produk-produk JSD melalui agen/stokis sah dan berdaftar sahaja!!

***PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/STOKIS YANG SAH !

====================================

Collagen Delimalicious White Jsd

[AWET MUDA//KULIT LICIN BAK TELUR DIKUPAS//SHAPE BADAN BIOLA]

Pstt..korang suka makan jamu2 x?? ok hakak tau korang memang ada yg kaki jamu..ada yg nak
cun bergetah tapi xberani berjamu2..ini ada barang baikk punyee..TERBAIK DARI LADANG kata nyerr..
X biasa berjamu tapi nak awet muda, kulit licin bersilau2 dari jauh, gebu gebas macam kapas, luar
dalam mantopp, body shape macam biola?? NAK TAU APA YANG TERBAIKK SANGAT2 TU?? SEKALI DAH PEKENA
MESTI TERBAYANG2 SIANG DAN MALAM..DAHLAA SEDAP GILA!!

>>apa yang BEST sangat2 tu?? meh kita berCOLLAGEN DELIMALICIOUS WHITE..collagen thorrbaikk keluaran susuk dara..
bukan setakat collagen biasa tapi collagen yg sgt2 HEBAT!!..apa tidak nye, dahla banyakkk khasiat yg mampu membantu
uols cantik luar dan dalam..pengambilan pun xperlu
bancuh..hanya koyak sachet dan bancuh jer..rasakan kehebatan Collagen Delimalicious White Jsd!
– kulit yg kusam >> berubah menjadi glowing2 pinkish2
– kulit yg berjerawat/jeragat >> berubah menjadi licin,lembut berseri
– kulit yg gelap >> berubah lebih cerah dan sihat
– kulit berparut >> parut pudar sedikit demi sedikit
– kulit menggeleber >> menjadi anjal, pejal dan lebih firm
– kulit berkedut >> menjadi lebih remaja..so nampak awet muda
– badan montel/perut buncit >> menjadi lebih fit, tak terlalu kurus tapi slim dan ada shape
– badan letih lemau >> berubah cergas bertenaga
– breast dan punggung leper jatuh >> berubah lbh push up dan montok
– rambut kerap gugur >> menjadi lebih kuat, lebat dan bersinar
– kuku mudah patah >> menjadi lebih kuat, sihat dan bersinar
– cengkaman miss v kureng menyengat >> berubah lebih mencengkam nikmat
– kureng nafsu melayan suami >> berubah menjadi aktif bertenaga
– period kurang stabil >> menjadi lebih stabil dan cycle pun normal
– rahim kurang subur >> menjadi lebih subur, kalo ada rezeki inshaaALLAH mudah lekat baby

sebenarnya ada banyakkk lagi kelebihan Collagen Delimalicious White Jsd ni taw..nak tau khasiat2 nya jom cuba..sekali dah cuba
pasti terbayang-bayang dan rasa tak best tak pekena Collagen Delimalicious White Jsd..dgn campuran astaxanthin yg sgt2 bagus utk
sistem tubuh badan kita, apalah sgt harga rm100 sekotak tu kalo dibanding dgn khasiat ALL IN ONE
Collagen Delimalicious White Jsd ni..yg paling BEST, now ada promosi dgn belian 2 kotak dapat FREE 1 kotak!! rm200 = 3kotak Collagen Delimalicious White Jsd+FREE keahlian JSD+ DISKAUN 20% – 25% bagi setiap pembelian produk2 JSD..BEST KE BEST??

>> JOM DAPATKAN SEGERA SELAGI PROMOSI MASIH ADA!!

jamu susuk dara

promosi collagen delimalicious white jsd

 

APA KELEBIHAN LAIN COLLAGEN DELIMALICIOUS WHITE? <<KLIK SINI>>

Testimoni Set Berpantang Jsd: muka berseri, kulit anak cantik, susu banyak, peranakan cepat kecut, kesan hitam hilang

jamu susuk dara

testimoni set berpantang jsd

 

[TESTIMONI SET BERPANTANG JSD]

Kulit muka tak pucat, nampak berseri-seri..kulit anak pun jadi cantik dan anak sihat gebu sebab susu banyak..peranakan cepat kecut, perut kempis, kesan-kesan hitam semasa mengandung hilang terus..badan jadi cergas tak lemau-lemau..kulit muka bertambah cantik! Wowww..ni semua penangan SET BERPANTANG JAMU SUSUK DARA! Amazing~

SET BERPANTANG JSD TERDIRI DARIPADA:

~ JAMU JALINAN CINTA 3 BOTOL

~ FEMININE WASH

~ MEDICATED DEEP HEAT LOTION

~ MAGIC BODY SLIM SOAP

~ MASKER VAGINA

>>HARGA SATU SET: RM301 (harga ahli rm234)

*klik pada link utk info produk

 

SILA DAPATKAN RUNDINGAN TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBELI..SMS/WASSAP/TELEGRAM SAYA DI TALIAN 0135024135

(SAFURA – PENGEDAR SAH JSD) >> (PANGGILAN TELEFON TIDAK DIGALAKKAN)

ATAU DAPATKAN RUNDINGAN DARIPADA AGEN2 TERLATIH SAYA TERLEBIH DAHULU..SENARAI AGEN SILA KLIK <<DI SINI>>

**AMARAN!! PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH SAHAJA!**

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>> p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms/wassap/telegram saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

Testimoni Set Berpantang Jsd: badan cergas,kulit glowing,susu badan banyak,luka cepat kering

jamu susuk dara

testimoni set berpantang jsd

 

[TESTIMONI SET BERPANTANG JSD]

Pengguna ni menggunakan SET BERPANTANG JAMU SUSUK DARA! Alhamdulillah badan cergas bertenaga je even berjaga malam..kulit semakin glowing, susu semakin banyak selepas amalkan JAMU JALINAN CINTA. Miss v segar je dengan penggunaan FEMININE WASH SUSUK DARA..luka bersalin pulak cepat sembuh dengan sapuan MASKER VAGINA. Penggunan ni adalah seorang doktor..jangan cakap doktor hanya tau guna ubat-ubat hospital je ye..nak rasa kelainan semasa tempoh berpantang?? Jom cuba SET BERPANTANG JAMU SUSUK DARA

SET BERPANTANG JSD TERDIRI DARIPADA:

~ JAMU JALINAN CINTA 3 BOTOL

~ FEMININE WASH

~ MEDICATED DEEP HEAT LOTION

~ MAGIC BODY SLIM SOAP

~ MASKER VAGINA

>>HARGA SATU SET: RM301 (harga ahli rm234)

*klik pada link utk info produk

 

SILA DAPATKAN RUNDINGAN TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBELI..SMS/WASSAP/TELEGRAM SAYA DI TALIAN 0135024135

(SAFURA – PENGEDAR SAH JSD) >> (PANGGILAN TELEFON TIDAK DIGALAKKAN)

ATAU DAPATKAN RUNDINGAN DARIPADA AGEN2 TERLATIH SAYA TERLEBIH DAHULU..SENARAI AGEN SILA KLIK <<DI SINI>>

**AMARAN!! PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/PENGEDAR/STOKIS YANG SAH SAHAJA!**

>> NAK ORDER? MEH ISI BORANG PESANAN <<DI SINI>> p/s: selepas isi borang, jika saya masih tidak reply, sila tgk kat dalam spam pada email anda atau leh terus sms/wassap/telegram saya di talian 0135024135 utk memastikan stok

Khasiat Jamu Jalinan Cinta (Jamu Bersalin) – Jamu Susuk Dara

Jamu Susuk Dara

Khasiat Jamu Jalinan Cinta – Jamu Susuk Dara

Jamu Jalinan Cinta mempunyai banyak khasiat terutamanya utk ibu-ibu dalam pantang bersalin. Namun begitu, Jamu Jalinan Cinta  ini bukan sahaja sangat baik utk ibu-ibu yg sedang menjalani tempoh berpantang, tetapi juga sangat baik untuk yang bukan dalam tempoh berpantang, yang masih belum mempunyai anak dan anak-anak dara yang masih belum berkahwin.

Khasiat Jamu Jalinan Cinta:-
– mengeluarkan darah2 kotor dalam badan spt darah nifas,
– membuang angin dari dalam badan
– bersifat melancarkan peredaran darah,
– membanyakkan air susu untuk ibu-ibu yang menyusukan anak
– mencepatkan luka2 kering dan sembuh
– mencegah daripada terjadinya sel-sel kanser dengan mematikan kuman-kuman dan unsur-unsur penyebab kanser
– menyembuhkan luka2, kudis/bisul, jerawat, kayap, dan nanah
– memperbaiki tisu-tisu dalam badan dan menggantikan sel-sel darah baru
– membantu masalah haid yang berpanjangan akibat masalah hormon
– menyuburkan rahim dan membantu mematangkan sel-sel telur di dalam ovari

khasiat dalam ramuan jamu jalinan cinta:-
>> Gamat
gamat mengandungi protein, karbohidrat, zat galian dan asid lemak yang tinggi. EPA dan DHA adalah asid lemak yang mampu melambatkan proses degenerasi sel dan mengurangkan kerosakan sel. Kajian saintis membuktikan gamat penawar alternatif untuk penyakit kencing manis, jantung, darah tinggi, artritis, kulit, resdung dan jangkitan virus. Gamat juga kaya dengan `cell growth factor’ yang mempercepatkan pertumbuhan sel baru yang rosak. Kolagen di dalam gamat adalah tinggi sebanyak 92% untuk memerangi kesan penuaan dan kemerosotan prestasi sel di dalam badan manusia.

>> Madu
Membantu meningkatkan kadar serapan kalsium dalam badan, meningkatkan hemoglobin serta mencegah dari serangan anemia. Madu juga mempercepatkan lagi proses penyembuhan dan merupakan sumber tenaga yang hebat dan semulajadi tidak seperti gula pasir yang memudaratkan Madu didapati kaya dengan sumber mineral dan vitamin yang memberikan khasiat penting dalam tubuh manusia, oleh kerana itu madu dapat memberikan kekuatan dan keseimbangan kepada tubuh badan kita, memulihkan sel-sel urat besar, membantu melancarkan perjalanan di mana darah2 beku dapat dipulihkan semula, membersihkan lapisan darah, menghilangkan rasa kebas-kebas, mengurangkan tekanan darah tinggi serta memulihkan dan meransang kembali tenaga batin bagi yg mempunyai masalah tersebut.Selain itu, madu mempunyai khasiat dalam memudahkan proses penghadaman, memberikan berat badan yang seimbang dan juga sangat baik untuk wanita selepas melahirkan dan ketika datang haid.

>> Belut
Mengandungi protein, sodium, omega-3, omega-6, vitamin A,C,E (Alpha Tocopherol), Thiamin, Niacin, Vitamin B6,Folate, Vitamin B12, Zat besi, magnesium, potassium, Zinc, Mangan dan Selenium. Belut mempunyai khasiat dalam memberikan stamina, meningkatkan kolestrol baik dalam badan,mengurangkan tekanan darah dan cegah risiko arthritis. Ia juga bermanfaat dalam memperbaiki penglihatan, perkembangan fungsi saraf pusat, menormalkan tekanan darah pada otak, dan mengurangkan risiko diabetis jenis 2. Dengan kandungan omega-3, belut dapat menghalang peningkatan tahap glukos dalam badan. Ia juga mampu memberikan kesihatan pada jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung serta mengelakkan berlakunya penyempitan pada pembuluh darah. Jika kerap memakan belut, ia dikatakan boleh menguatkan daya tahan tubuh, menormalkan tekanan darah, menghaluskan kulit, mencegah penyakit mata dan menguatkan daya ingatan.

>> Ikan haruan
Daripada penyelidikan, ikan haruan merupakan satu sumber protein yang baik, kira-kira 60-70 peratus. Ia mengandungi lemak yang rendah,  hanya kira-kira 20 peratus daripada beratnya berbanding dengan ikan air tawar lain serta daging, kambing, ayam dan makanan laut. Haruan mengandungi sejumlah besar Vitamin A. Manakala kehadiran logam berat seperti kalsium, magnesium, tembaga, besi, mangan, nikel, plumbum dan zink adalah lebih rendah daripada paras toksik yang dibenarkan untuk badan manusia. Khasiat ikan haruan adalah antaranya untuk menyembuhkan luka-luka dalaman, mengandungi antiseptik bagi pencegahan pembiakan bakteria, mengurangkan rasa sakit selepas pembedahan, mengubati penyakit gastrik, mengandungi sejumlah besar Vitamin A yang membantu menambah daya penglihatan, melembapkan kulit dan bertindak sebagai anti oksidan yang melambatkan proses penuaan.
Ikan haruan juga mengandungi kolagen yang tinggi yang membantu mencantikkan kulit

>> Manjakani
Terdapat 1001 khasiat yg terdapar di dalam sebiji manjakani. Antara khasiatnya ialah untuk awet muda, di mana ia mengandungi anti oksida yang baik bagi mencegah penuaan pada kulit, mengandungi asid galik untuk pencegahan kencing manis dan semput, mampu mencegah barah payudara dan rahim, bersifat astringen iaitu berupaya membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada faraj, memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata, memontokkan payudara, mengawal kulit kering dan berminyak, mempunyai serat makanan yg dapat melawaskan pembuangan air besar, Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh menambah kesihatan, mampu menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan sekali gus merapatkan bahagian yang longgar, lemah atau kendur. Manjakani juga didapati sangat baik untuk menyerap lendir dan lelehan faraj, berupaya mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin, mencantikkan kulit dan mencegah jerawat, mengandungi kalsium yg membantu menguatkan gigi dan tulang, mempunyai astringen yg mengekalkan kebersihan mulut dan merawat ulser.

>> Lempoyang
Digunakan secara tradisional utk membersih dan mencantikkan kulit wajah iaitu dgn cara meminum air perahan kulit ubinya yg dikikis dan dicampur bersama sedikit madu.
*Selain itu khasiatnya juga dapat mengubati kurang nafsu makan, sesak nafas dan bau badan. Merawat penyakit kanser serviks (pangkal rahim) serta dapat juga memperbanyakkan air susu badan.
***Mengikut laporan kajian yang dibuat oleh UPM Serdang;
“Hasil penyelidikan selama lapan tahun, enam penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan bahan semula jadi berasaskan tumbuhan herba, lempoyang bagi merawat dan mencegah kanser pangkal rahim tanpa sebarang kesan sampingan. Tidak seperti ubat sintetik biasa, hasil penyelidikan mereka membuktikan bahan berkenaan yang dipercayai antara produk terawal seumpamanya di dunia itu hanya membunuh sel kanser secara
khusus tanpa mengganggu sel dan tisu normal lain”.

>> Kacip fatimah
Bersifat anti-kanser, anti-kulat dan anti-radang, disamping khasiatnya yang merangsang estrogen. Membantu mengembalikan peredaran Haid yang mungkin terganggu kerana faktor-faktor seperti tekanan, penyakit atau apabila pengambilan pil perancang keluarga tidak diteruskan. Mencegah kekejangan, pembendungan air dan kerengsaan yang dihadapi oleh mereka yang merasa sakit semasa datang haid. Mengimbangi,membina dan mengharmonikan sistem rahim wanita untuk merangsang kehamilan yang sihat. Menyihatkan serta merapatkan bahagian faraj serta mencegah kegatalan di faraj dan mencegah keputihan. Mengatasi kelesuan,keletihan,melegakan tanda putus haid, disamping menenagkan perasaan. Melancarkan pembuangan air besar dan air kecil serta membuang angin dalaman tubuh

Untuk wanita yang baru bersalin, KACIP FATIMAH membantu mempercepatkan penyembuhan rahim dan salur peranakan. Otot faraj yang lemah dibentuk dan diperkuatkan untuk menghalang terjadinya gelinciran pundi kencing dan pembuangan air kecil yang tidak disengajakan. Ia membaiki peredaran darah untuk meningkatkan perasaan dan keseronokan hubungan kelamin. KACIP FATIMAH juga mujarab untuk mengatasi kembung yang sering dialami oleh wanita yang bersalin, mempercepatkan sembuh selepas bersalin disamping meransang merapatkan faraj.

Ia mengandungi elemen antioxidan dan phytoestrogen yang mana kedua-dua elemen ini memberi manfaat kepada lelaki dan wanita dari segi mencegah pembiakkan sel prakanser, memantapkan tisu yang  memerlukan hormon estrogen, mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang dan melewatkan proses penuaan.

>> Kunyit putih
Berkhasiat bagi membersihkan organ-organ peranakan wanita selain dapat menyembuhkan luka dgn cepat & menghentikan pendarahan. Sifat antioksidan nya juga dapat menahan zat radikal bebas  penyebab tumbuhnya sel kanser, anti inflamasi (keradangan) serta dapat meningkatkan sel darah merah. Berfungsi sbg anti-kanser, menyihatkan dan mengetatkan bahagian vagina, meningkatkan nafsu, mengatasi keputihan. Terdapat beberapa pendapat yang menyatakan kunyit putih tidak mempunyai khasiat sbg anti-kanser tetapi lebih kepada mengawal kanser daripada terjadi dgn cara mengatasi berlakunya pembengkakan (anti-inflamasi) dan meningkatkan system kekebalan tubuh badan serta sebagai anti-oksidan

Antara khasiat lain kunyit putih adalah seperti;
-Membantu membuang angin dlm badan.
-Menyembuhkan sakit perut dan senggugut ketika haid
-Menyembuhkan ketumbuhan
-mencegah mual-mual dan muntah,
-Mencegah kerosakan sel2 dlm badan
-Membantu mengurangkan berat badan, buang lemak
-Meningkatkan nafsu makan,
-Melancar air kencing
-Menyembuhkan asma dan sesak nafas (bronkitis).
-Mampu menghentikan pendarahan,
-Menyegarkan kulit dan mencegah timbulnya jerawat,
-Menghilangkan toksin dalam badan
-Memberikan stamina
-Menyembuhkan gangguan pencernaan dlm badan