Merawat PCOS dengan Menurunkan Berat Badan

jamu susuk dara

cara merawat pcos

 

[Ini adalah testimoni saya sendiri (pemilik blog ini)]

Aku yg dulu bukanlah yg sekarang..dulu ku agak berisi sekarang dah kureng isi.

Alhamdulillah dapat turun berat daripada 71-72kg ke 54-55kg selama hampir 4bulan..dengan ketinggian 160cm, saya dah berjaya dapatkan berat ideal..ukuran pinggang daripada 31-32inch ke 27inch..dulu oakai saiz L, sekarang saiz S pun dah muat..

Nak tau rahsia? Mestilah dengan bantuan produk2 JAMU SUSUK DARA ni, dgn izin Allah juga..di samping jaga pemakanan dan bersenam.

Kenapa saya kaitkan cara merawat PCOS dengan masalah berat badan? Sebabnya, kebanyakan PCOSer ni mengalami masalah berat badan yang berlebihan (lebih daripada BMI yang ideal). Oleh itu, salah satu ikhtiar merawat PCOS adalah dengan menurunkan berat badan secara sihat ye..Bukan dengan cara yang tak selamat seperti makan ubat kurus.

Ingat ye..pesakit PCOS seperti saya ni, penting sangat untuk jaga pemakanan dan usaha untuk dapatkan berat badan ideal utk bantu seimbangkan hormon..PCOS ni yang menyebabkan badan jadi makin bertambah. Sekiranya tak dikawal, hormon lintang pukang dan period pun jadi tak teratur.

InshaaAllah selain jaga pemakanan dan bersenam, produk2 JAMU SUSUK DARA   juga bantu seimbangkan hormon badan, dan bantu turunkan berat badan juga..

PCOS ni tak boleh sembuh sepenuhnya tapi boleh dikawal supaya tak semakin teruk..antara cara lawan PCOS ialah kawal pemakanan, jaga berat badan, makan supplement yg membantu imbang hormon & matangkan ovum. Ini kerana PCOS ni ada masalah ovum lambat matang dan terperangkap di dalam ovari. Dengan cara mengurangkan berat badan, ovari yang sebelum ini diselaputi lemak dan menghalang ovum untuk keluar, akan jadi sihat dan memudahkan ovum matang dan keluar dengan jayanya.

Oleh itu, jomm selim melim..jommm fight PCOS!!

P/s: nak tau mana produk JAMU SUSUK DARA yg dapat membantu anda utk kurangkan berat badan??

Jom pm whatsapp saya di 0135024135..

kita bisik2 jom..=)

>>Mana nak dapatkannya??

==>> Whatsapp: 0135024135 (Safura)

==>> Fb: https://www.facebook.com/safurajsd

==>> Page: https://www.facebook.com/agentsyafura.jamususukdara

==>> Instagram: www.instagram.com/jamususukdara_stokis

==>> Senarai agen berdekatan <<KLIK SINI>>

====================================

***AWAS!! Produk tiruan semakin berleluasa..sila dapatkan produk-produk JSD melalui agen/stokis sah dan berdaftar sahaja!!

***PLZ DAPATKAN CONSULTATION DENGAN AGEN/STOKIS YANG SAH DAN BERDAFTAR SAHAJA SEBELUM MENGGUNAKAN DAN MEMBUAT PEMBELIAN PRODUK2 JAMU SUSUK DARA..PLZZZ..INI UNTUK MEMASTIKAN PRODUK TERSEBUT SESUAI ATAU TIDAK DENGAN PENGGUNA..DEMI KESIHATAN PENGGUNA..PASTIKAN PRODUK YANG DIBELI ADALAH ORIGINAL YANG DIJUAL OLEH AGEN/STOKIS YANG SAH !

====================================

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.